Primul pas spre succesul unui site il reprezinta SEO, adica optimizare acestuia astfel incat site-ul sa se situeze in topul rezultatelor in motoarele de cautare. Strategia SEO presupune indeplinirea unor pasi care vor creste vizibilitatea site-ului si implicit traficul pe site. Concret, site-ul trebuie sa aiba un continut foarte bun astfel incat vizitatorii sa aiba parte de o experienta extraordinara atunci cand intra pe site-ul respectiv.
Sa ai un site optimizat nu este greu, insa rezultate dorite pot fi obtinute dar cu rabdare si implicare. Un alt aspect important este concurenta. Teoretic, un site care are un buget mai mare ca alt tau te poate depasi, practic insa un site fara buget SEO poate ajunge in top si poate depasi alte site-uri mai mari.
Viteza este esentiala
In primul rand, ca sa te bucuri de succes trebuie sa ai un obiectiv bine stabilit. Atunci cand doresti sa-ti dezvolti afacerea si sa ajungi la rezultatele dorite, este esential sa ai un plan de actiuni pe care sa il respecti cu strictete. Companiile mari care dispun de un buget SEO pe masura, in general se misca foarte incet deoarece cheltuie foarte multi bani tocmai pentru ca lucrurile sa se miste cu viteza si au foarte multi angajati. Intr-o companie mare SEO nu mai reprezinta prioritatea numarul unu, ceea ce reprezinta un avantaj pentru companiile mai mici care nu dispun de buget SEO.
Realizeaza o strategie/ un plan de actiuni
Ca sa te bucuri de succes si sa poti depasi concurenta, trebuie sa ai continut de calitate in site astfel incat sa atragi cat mai multi vizitatori. Pentru asta, este important sa folosesti o serie de cuvinte cheie relevante domeniului de activitate al site-ului. De asemenea, trebuie sa identifici care sunt principalii competitori ai site-ului tau si sa identifici cuvintele cheie pe baza carora ii regasesti in motoarele de cautare in primele locuri.
Pasul urmator este sa te axezi pe site si sa creezi meta descrieri unice si atractive, sa fii atent sa nu ai continut duplicat Pentru a crea continut de calitate nu trebuie neaparat sa cheltui foarte multi bani. Multe persoane se asociaza cu alti scriitori astfel incat sa publice doar articole care sa duca la o crestere substantiala a traficului pe site. O alta modalitate de a creste traficul de pe site este sa lasi oamenii sa contribuie cu continut pe site-ul tau in mod gratuit. Acest lucru va aduce foarte multi vizitatori unici. Ca sa rezolvi diverse probleme de marketing, nu ai nevoie de o multime de bani.
Continutul mult nu garanteaza automat trafic
Un site care are continut mult nu inseamna ca automat are si trafic pe masura. Avand in vedere ca internetul e suprasaturat de bloguri, nu trebuie sa te axezi pe adaugarea permanenta de continut in site, ci pe generarea de trafic pe continutul deja existent. Axeaza-te pe paginile pe care le ai si care iti aduc trafic si imbunatateste-le astfel incat sa aduci de doua sau chiar de trei ori mai multi vizitatori pe site prin intermediul lor. Aceasta metoda este una sigura si aduce rezultate destul de repede.
Pe langa cresterea traficului, conteaza si cresterea profitului. Multe site-uri se bucura de cresterea traficului o data ce acesta este optimizat, insa veniturile stagneaza sau sufera o crestere mica, aceasta problema fiind des intalnita. Ca sa te bucuri atat de cresterea traficului, cat si a profitului, trebuie sa acorzi atentie paginilor din site/ continutului din site care aduce profit direct si sa le imbunatatesti pe acestea in primul rand. Google Analytics iti permite sa setezi obiectivele pe care doresti sa le urmaresti astfel incat sa stii exact unde sa iti focusei atentia. O data ce ai inceput sa faci profit, reinvesteste banii in initiativele de marketing menite sa genereze si mai mult profit.
Click-urile sunt mai importante decat pozitia in clasament
Pozitia in clasament in rezultatele motoarelor de cautare se poae schimba oricand, tocmai de aceea, ceea ce conteaza cu adevarat sunt click-urile pe care le aduna site-ul tau, adica numarul de vizitatori de pe site. Pentru asta, trebuie sa imbunatatesti meta descrierile astfel incat oamenii sa fie atrasi sa dea click pe site-ul tau, nu pe cele ale competitiei. In felul acesta, site-ul tau va urca in clasamentul motoarelor de cautare incet, dar sigur. Si cel mai important, va ramane acolo.
Axeaza-te pe continutul deja existent in site, asa cum am mentionat mai sus, si imbunatateste-l, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara si vei vedea cum site-ul tau poate depasi un site mai mare chiar daca nu ai buget SEO.