fbpx

FIBER IT

Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Consideram ca asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal este un angajament fundamental. Ne angajam sa dedicam toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra în deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei.

FIBER IT SRL opereaza in baza principiului transparentei legale. De aceea, va invitam sa lecturati prezentul document pentru a va informa despre modul in care se colecteaza, foloseste, transfera si protejeaza datele cu caracter personal in situatii in care interactionati cu www.fiberit.ro.

FIBER IT SRL isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica aceasta Politica de Confidentialitate cu scopul acordului la schimbarile actuale legale. Va recomandam sa consultati periodic site-ul nostru pentru a ramane la curent cu modificarile Politicii de Confidentialitate.

MODALITATI DE CONTACT

SC FIBER IT SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Cluj-Napoca, str. Observatorului nr. 11, ap. 1, cu numar de ordine in Registrul Comertului J12/178/2013, cod unic de inregistrare fiscala RO31124491. In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dvs cu caracter personal.

Ne dorim sa va mentinem mereu la curent cu schimbarile si sa clarificam toate modificarile. In eventualitatea in care aveti intrebari sau nelamuriri, va recomandam sa ne contactati la adresa de e-mail gdpr@fiberit.ro sau prin posta sau curier la adresa Calea Turzii nr. 175, etaj 4, Cluj-Napoca, Cluj, cu mentiunea: in atentia Responsabilului cu protectia datelor.

Aceasta politica de confidentialitate priveste datele personale ale clientilor nostri, ale altor persoane care ne contacteaza si care ne viziteaza si ale reprezentantilor acestora, cat si ale potentialilor parteneri de afaceri, angajati sau colaboratori si se aplica datelor colectate prin intermediul site-ului www.fiberit.ro , precum si celorlalte date cu caracter personal colectate prin e-mail sau prin alte modalitati.

SIGURANTA SI INTEGRITATEA DATELOR

SC FIBER IT SRL respecta dispozitiile legale privitoare la protectia datelor cu caracter personal si a luat masuri tehnice si organizatorice de protejare a tuturor operatiunilor privitoare in mod direct sau indirect la datele cu caracter personal, care previn prelucrarile neautorizate/ ilegale, precum si pierderile sau distrugerile accidentale/ ilegale.

Accesul la datele cu caracter personal poate fi realizat doar de catre persoanele autorizate si se realizeaza pe baza de nume utilizator si parola. Toate accesarile datelor personale de catre persoanele autorizate se salveaza in fisiere de tip log.

 

Executia copiilor de siguranta se face periodic, local si acestea sunt pastrate intr-o alta locatie unde accesul este securizat peste internet (VLAN/VPN).

Utilizam locatii sigure de gazduire a serverelor cu monitorizarea securitatii, protectie, acces controlat si tehnologie de codificare timp de 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

Când utilizatorii site-ului introduc informatii sensibile codificam transmisia acestor informatii folosind tehnologia secure socket layer (SSL). Cu toate acestea, nicio metoda de transmisie pe internet sau metoda de stocare electronica nu este 100% sigura. Prin urmare, desi ne straduim sa utilizam mijloacele necesare pentru a va proteja datele cu caracter personal, nu putem garanta securitate absoluta.

CE DATE COLECTAM

Cand trimiteti o solicitare prin intermediul formularelor de contact de pe site-ul nostru, va solicitam numele dvs., subiectul si adresa de e-mail. Utilizam aceste informatii pentru a raspunde cererii dvs., inclusiv furnizarea de informatii despre produsele si serviciile noastre. Putem sa va contactam de mai multe ori dupa ce ati facut o solicitare, pentru a ne asigura ca am raspuns la intrebarea dvs. si pentru a imbunatati experienta utilizatorilor nostri. Solicitarea dvs. este stocata si procesata in sistemul nostru.

In situatia in care ne transmiteti diferite documente prin e-mail sau intr-o alta modalitate, putem prelucra numele si prenumele dumneavoastra, precum si alte date cu caracter personal.

Colectam si alte informatii cum ar fi adresa IP si tipul de browser, numele site-ului de la care ati accesat site-ul nostru, paginile pe care le vizitati pe site-ul nostru si cat timp ati petrecut pe fiecare pagina, pentru a monitoriza utilizarea site-ului si pentru a imbunatati continutul acestuia.

Site-ul www.fiberit.ro utilizeaza cookie-uri proprii precum si cookie-uri plasate de terti. Pentru detalii, va rugam sa consultati Politica noastra de utilizare a modulelor cookie.

Nu vindem si nu inchiriem informatiile oferite de dvs. catre parti terte. Datele dvs. cu caracter personal ar putea fi partajate cu parti terte doar in mod exceptional, cum ar fi partile contractante care ne presteaza servicii. Cand furnizam informatii personale catre parti terte, le solicitam sa le protejeze si le restrictionam utilizarea acestor date exclusiv la scopul pentru care le-au fost incredintate.

PENTRU CE COLECTAM ACESTE INFORMATII:

  • incheierea sau executarea unui contract intre dvs. si noi;
  • raspuns la intrebari si solicitari;
  • imbunatatirea serviciilor si produselor pe care le oferim;
  • diagnosticarea sau remedierea problemelor tehnice;
  • aparare impotriva atacurilor cibernetice;
  • in conformitate cu legislatia;
  • constatarea sau revendicarea unui drept in instanta;
  • imbunatatirea experientei de navigare pe site.

DURATA STOCARII DATELOR

Stocam datele cu caracter personal doar pe perioada necesara indeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 5 ani de la incetarea contractului sau ultima interactiune cu noi. Dupa aceasta perioada, datele cu caracter personal vor fi distruse sau sterse din sistemele informatice.

Email-urile venite din solicitari timp de doi ani si pastrate timp de cinci ani, cand le stergem.

CE DREPTURI AVETI?

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal:

  • puteti solicita accesul la datele dvs.,
  • puteti cere corectarea oricaror greseli din fisierele noastre,
  • va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal,
  • va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei,
  • puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact. Iata de ce aspect trebuie sa tineti cont:

Identitate

Ne preocupam de confidentialitatea inregistrarilor de date cu caracter personal. Va recomandam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail gdpr@fiberit.ro . In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs..

Onorarii

Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante. Va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea.

Durata de raspuns

Raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna de zile, cu exceptia cazului in care acest lucru este complicat sau daca ati facut mai multe solicitari. In acest caz, perioada de raspuns se prelungeste. Va vom informa cu privire la prelungirea acesteia.

Drepturile tertelor parti

Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

Drepturi vizate

Accesul

Puteti sa ne cereti sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal; sa va punem la dispozitie o copie a acestor date; sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dvs., in masura in care informatile nu v-au fost deja furnizate prin acest document.

Rectificarea

Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dvs. cu caracter personal inexacte sau incomplete. Noi vom verifica exactitatea datelor inainte de rectificare.

Stergerea datelor

Ne puteti cere sa stergem date cu caracter personal, dar numai in cazul in care: acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau v-ati retras consimtamantul (prelucrarea datelor se baza pe consimtamant); sau dati curs unui drept legal de a va opune; sau datele au fost prelucrate ilegal sau ne revine o obligatie legala in acest sens.

FIBER IT SRL nu are obligatia de a respecta solicitarea dvs. de stergere a datelor cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal e necesara pentru a respecta o obligatie legala, pentru constatarea, exercitarea, apararea unui drept in instanta.

Pot exista anumite alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dvs. de stergere a datelor, caz in care v-am putea refuza aceasta solicitare.

Restrictionarea prelucrarii datelor

Aveti dreptul sa ne cereti sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, doar in cazul in care corectitudinea lor este contestata (vezi sectiunea de rectificare) sau prelucrarea datelor este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse, ori acestea nu mai servesc scopurilor pentru care au fost colectare, insa dvs. aveti nevoie de ele pentru a constata, exercita sau apara un drept in instanta sau v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.

FIBER IT SRL poate continua sa foloseasca datele dvs. cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care avem consimtamantul dvs., cu scopul constatarii, exercitarii, asigurarii apararii unui drept in instanta sau pentru a proteja drepturile FIBER IT SRL sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor

Aveti dreptul sa ne cereti sa va furnizam intr-un format structurat, utilizat in mod curent, citibil automat. Puteti cere ca acesta sa fie portat de un alt operator de date, in fiecare caz doar indeplinind conditiile: bazarea prelucrarii pe consimtamantul personal sau pe incheierea ori executarea unui contract cu dvs. si prelucrarea prin mijloace automate.

Opozitia

Aveti dreptul de a va opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes.

De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs. in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

Luarea de decizii automate

Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automata, dar numai atunci cand decizia respectiva produce efecte juridice cu privire la dvs.; sau va poate afecta in mod similar si intr-o maniera semnificativa.

Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu dvs.; este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs.; sau se bazeaza pe consimtamantul dvs. explicit.

Plangeri

Aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.

In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

 

Va recomandam sa ne contactati in prealabil inainte de a contacta autoritatea de supraveghere. Ne dorim sa solutionam problemele dvs. in cel mai scurt timp, intr-o maniera profesionala.

ACTUALIZARI LA ACEASTA POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Prin utilizarea acestui site si/ sau a serviciilor noastre, sunteti de acord cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, in modalitatea descrisa in aceasta Politica de Confidentialitate.

Ne rezervam dreptul de a modifica prezenta Politica de confidentialitate la orice data, fara a va instiinta in prealabil si toate modificarile vor intra in vigoare imediat dupa afisarea lor.

Daca aducem modificari semnificative la prezenta Politica de confidentialitate, va vom instiinta, prin e-mail sau printr-un anunt pe pagina noastra de pornire.

Daca vrem sa folosim datele dvs. personale intr-un mod pe care nu l-am identificat anterior, va vom contacta pentru a va oferi informatii despre acest lucru si, daca este necesar, pentru a va solicita acordul.