Google Lanseaza Core Update Noiembrie 2023: Sfaturi pentru Webmasteri

Google a lansat core update in noiembrie 2023, care este în curs de desfășurare și ar putea dura până la două săptămâni pentru a se completa.

Aceasta este a patra actualizare majoră a algoritmului de bază din 2023. Prima actualizare principală din 2023 a fost actualizarea din martie 2023, care a început pe 15 martie și s-a încheiat pe 28 martie. A doua actualizare principală din 2023 a fost cea din august 2023, care a început pe 22 august și s-a încheiat pe 7 septembrie. A treia actualizare principală a fost cea din octombrie 2023, care a început pe 5 octombrie și s-a încheiat pe 19 octombrie.

Noutăți în Core Update Noiembrie 2023

Google a menționat că această actualizare „include îmbunătățiri ale unui sistem de bază diferit față de luna trecută”. Google a reiterat că îndrumările sale privind actualizările principale sunt aceleași pentru ambele.

Actualizarea recenziilor săptămâna viitoare

Google a anunțat că o actualizare a recenziilor va avea loc și săptămâna viitoare. Acest lucru va marca și momentul când „nu vom mai oferi notificări periodice despre îmbunătățirile sistemului nostru de recenzii, deoarece acestea se vor întâmpla într-un ritm regulat și continuu”.

Google a postat un Q&A mai detaliat aici, explicând mai multe despre noua actualizare principală și despre actualizarea recenziilor care urmează.

De ce o nouă actualizare principală atât de curând?

Google a explicat că „avem diferite sisteme care sunt considerate de bază pentru procesul nostru de clasare; actualizarea principală din această lună implică o îmbunătățire a unui sistem de bază diferit față de luna trecută”.

Diferența dintre o actualizare de clasare și un sistem de clasare?

Google a clarificat că „sistemele de clasare sunt cele pe care le folosim pentru a genera rezultatele căutării. Folosim mai multe sisteme de clasare care fac lucruri diferite. Avem un ghid pentru sistemele de clasare Google Search care explică unele dintre cele mai notabile dintre ele. Actualizările sunt momentele în care facem o îmbunătățire la un sistem de clasare”.

Ce fac actualizările?

Google a subliniat că „folosim sisteme automate pentru a clasifica rezultatele căutării și, ca orice altceva, acestea nu sunt perfecte. Suntem întotdeauna în căutarea unor modalități de a îmbunătăți aceste sisteme pentru a afișa rezultate mai bune”.

De ce unele actualizări se suprapun?

Google a menționat că „încercăm să separăm actualizările notabile, astfel încât, dacă produc schimbări, proprietarii de site-uri să poată identifica mai bine care sistem este implicat. Cu toate acestea, având în vedere că avem atât de multe actualizări în general, nu este întotdeauna posibil. În plus, când o actualizare este evaluată și aprobată pentru că va îmbunătăți căutarea, nu dorim să o reținem”.

De ce sunt unele actualizări în perioada sărbătorilor?

Google a răspuns că „încercăm să evităm să avem actualizări în perioada de la sfârșitul lunii noiembrie până la mijlocul lunii decembrie, atunci când este posibil. Dar nu este întotdeauna posibil. Dacă avem actualizări care pot îmbunătăți căutarea, care au fost dezvoltate pe parcursul mai multor luni, le lansăm atunci când sunt gata”.